Jobbcoach via TSL

 Vad är TSL?

När arbetsgivare tvingas säga upp anställda finns det en omställningsförsäkring som du som uppsagd omfattas av som hanteras av trygghetsfonden TSL. Denna försäkring finns för att anställda som blivit uppsagda ska få stöd och hjälp att hitta en annan anställning. För att du ska omfattas av TSL ska du blivit uppsagd och din arbetsgivare ska ha tecknat kollektivavtal inom LO-förbundet.

Vad innebär jobbcoach vis TSL

För att du som uppsagd ska kunna gå från anställning till anställning utan att vara arbetssökande planeras vissa aktiviteter för att kunna skapa de bästa förutsättningarna för nytt arbete. Vi vill lyfta fram just vad som är speciellt med dig och visa på just dina förmågor och hur de kan vara värdefulla för arbetsgivare. Du kommer att få arbeta tillsammans med en jobbcoach och delta i de aktiviteter som vi erbjuder nedan. Tillsammans kommer du och din jobbcoach att skräddarsy en plan för hur du ska få en ny anställning.

Kompetenskartläggning

För att börja arbetet mot ett nytt jobb är det viktiga att vi tillsammans reder ut vad du har för tidigare arbetsrelaterade erfarenheter, vad dina färdigheter är och vad du vill göra. Detta kan vara klurigt att göra själv. Din jobbcoach kommer därför finnas som stöd och hjälpa dig med att formulera dina kompetenser och erfarenheter samt reda ut vad du vill göra genom att diskutera och bearbeta vad du tidigare har gjort.

Cv granskning och jobbansökan

Du får här hjälp med hur du ska utforma ditt cv för att tydligt kunna visa på vem du är och vad du har gjort tidigare. Det är många som söker jobb idag och det är därför viktigt att skräddarsy sin ansökning till den tjänst man är intresserad av. Detta är något som din jobbcoach är expert på och kommer att kunna hjälpa dig med. Du kommer även få hjälp att förbereda dig inför intervjuer och få tips och råd om vad som är viktigt på en intervju.